Chelsea – Manchester United 4-3: Ondenkbare ommekeer in blessuretijd

Het is ruim zes jaar geleden dat Chelsea Manchester United versloeg in de competitie. En hij won de wedstrijd met 4-3 voor de 31e speeldag van de Premier League in een onwaarschijnlijke wedstrijd met twee omkeringen en twee doelpunten voor de “Blues” in blessuretijd.

Cole Palmer was de topster met een hattrick.

Chelsea kwam woedend in de wedstrijd en scoorde in de 4e minuut met het schot van Gallagher, bijgestaan ​​door Gusteau. Beide teams hadden in de daaropvolgende minuten een aantal afstandsschoten die geen van beide doelmannen onder druk zetten en de “Blues” wonnen een penalty in de 18e minuut toen ze Anthony Kougaurea markeerden. Palmer deed het goed en maakte er in de 19e minuut 2-0 van. D'Sassi was in de 25e minuut dicht bij de 3-0 en Chelsea leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben toen de zaken op zijn kop kwamen te staan.

In de 34e minuut kreeg Karnasso een “cadeautje” van Kaisidos en maakte er 2-1 van in een vier-tegen-vier met Petrovic. United maakte vier minuten later de 2-2 toen een voorzet van Dalot en Bruno via de tweede paal binnenkopte. Chelsea was in de slotfase van de eerste helft dicht bij een derde doelpunt, maar de voorzet van Gallagher werd geblokt door de paal.

United kwam in de tweede helft als beste uit de bus, waarbij Bruno op indrukwekkende wijze het schot van Oana Palmer in de 55' en 58' wist te zuiveren. De absolute doorbraak kwam negen minuten later in een geweldige tegenaanval van de bezoekers. Rashford vond Anthony met een diagonaal, die een ongelooflijke voorzet stuurde en Karnasso kopte langs Petrovic om de stand op 2-3 te brengen. In de daaropvolgende minuten zocht de thuisploeg wanhopig naar de gelijkmaker, maar kon geen grote kans ontdekken.

READ  In Madrid voor eieren, in Rome voor kaas, in Amsterdam voor melk, in België... voor lonen.

Pas in de zevende minuut van de blessuretijd wonnen ze een penalty na een slordige markering van Dalot, waarbij Palmer er op 100' 3-3 van maakte met opnieuw een uitstekende penalty. Meer dan twee minuten later was er niets en uit een hoekschop kreeg Palmer een schot, de bal ging van richting en belandde in het net van Onana voor een epische 4-3 finish.

Verbindingen:

Chelsea: Petrovic, Koukoreja, D'Sassi (75' Gilchrist), Badiasil, Gusteau, Caicedo (71' Chukwuemega), Fernandez, Gallagher (89' Maduke), Mudric (71' Sterling), Palmer, Jackson

Manchester United: Onana, Baran (46' Evans, 66' Kampala), Maguire, Dalot, Van Bissaka, Casemiro (75' McTominay), Fernandez, Mainu, Anthony, Karnasso (85' Mount), Hoyland (66' Rashford).