Almeida: 'Toon moed en kom terug, het irriteert me als ze het Griekse voetbal devalueren'

De coach van AEK, Matias Almeida, sprak lovend over het Griekse voetbal en de race om de titel op de persconferentie na de nederlaag van Panathinaikos, en benadrukte dat zijn team onmiddellijk met moed en moed moet reageren.

Dit is wat Matias Almeida in detail te zeggen had op de persconferentie na de 2-1 nederlaag van AEK tegen Panathinaikos in Leoforos:

Als hij kan voortbouwen op zijn reeks van 17 derby's zonder te verliezen, nu reageren nu de reeks is verbroken?

“Allereerst, goedenavond. Een overwinning of een verlies verandert niets aan de manier waarop ik denk en werk. Dit is voetbal en deze resultaten zijn er. Fouten zijn duur. Als we niet zeventien wedstrijden meer verliezen dan andere, dan kan gebeuren. Er zijn manieren om te winnen, gelijk te spelen en te verliezen. We hebben dit seizoen verloren. Het is de tweede wedstrijd. Ik zal verdrietig zijn dat we het vertrouwen in mijn spelers hebben verloren of verloren. Het maakt deel uit van het systeem dat ik niet accepteer. “. Nu moeten we meer geven. Het enige wat we nu moeten doen is de moed tonen om te laten zien dat we niet tevreden zijn met verliezen. Maar voor Olympiakos Net zoals we kalm blijven na een overwinning tegen, behouden we vandaag de nederigheid en kalmte om te erkennen dat we een fout hebben gemaakt en dat we in oorlog zijn.

Wat betreft de odds voor elk team na de resultaten van vanavond?

“Het kampioenschap is gelijk en zal doorgaan tot het einde. De vier teams staan ​​slechts een paar punten uit elkaar. We hebben een aantal wedstrijden gespeeld, gewonnen en één verloren. Hetzelfde gebeurde met de andere poules. Zo zal het doorgaan. Net als vorig jaar Welk team zijn regelmaat ook behoudt, het zal tot het einde gaan. Maar het is gelijk.”

READ  Heilig. Anargyri - EDE: Geen enkele politieagent neemt zijn verantwoordelijkheid en is scherp tegen zijn collega's

Wat betreft de vele doelpunten die in een derby worden gescoord, ook al is het per ongeluk?

“Sinds de dag dat ik naar Griekenland kwam, zie ik dat veel mensen het Griekse voetbal proberen te devalueren. Het is de plicht van ons allemaal om het vooruit te helpen. Er zijn geweldige voetballers, er zijn geweldige coaches. We zien wedstrijden waar je Goed voetbal. Je houdt van derby's. Dit is vooruitgang. Maar de man probeert altijd de kant te zien. Hij neemt nooit genoegen met wat hij heeft. Ik heb een kans gekregen in een of andere competitie. Ik ben in het vierde land om te coachen. Dat doe ik niet. Ik weet niet wat beter of slechter is. Er zijn fouten in elke wedstrijd, in de Champions League, op het WK. Het Griekse voetbal is prachtig… Het devalueert goed voetbal en in veel gevallen irriteert het mij.”

Voor AEK, die meestal aan de leiding staat, is het moeilijk om ze van streek te maken. Wat is er vanavond gebeurd?

“De reden was duidelijk. We maakten twee grote fouten. En tegen een spits als PAO en een schutter als Pagsetas… hadden we de kans om na 0-1 op 0-2 te komen. Toen ik naar de wedstrijd keek, voelde ik me op mijn gemak.” Nee. Ga op en neer. We kunnen zowel vasthouden als accepteren. Kalmte was nodig. Als je een fout maakt, gebeurt de tweede fout binnen 2-3 minuten. Ik waardeer en waardeer de kalmte en bereidheid van mijn spelers die het probeerden. Onze foto is uit de tweede helft. De tegenstander ging verder naar achteren, veranderde de formatie, wij hadden het wel lastig, want de tegenstander verdedigde.”

READ  Fenerbahce 79-80: Kaladis stuurt Saras op het pad van Panathinaikos AKTOR naar de Final Four met een enorme 3-pointer met 19,4' over in de verlenging.

Geniet hij van het kampioenschap dat van punt tot punt verloopt of is het zielvernietigend voor hem?

“Het zal mijn hart doen met twee jaar en een korte afstand. Ik zei het omdat ik voelde voor het eerste wat je zei. Ik kom uit een arm gezin en het heeft me geleerd dat je niet stapt waar je eet. Ik zal het doen Ik doe mijn best zolang ik hier ben. Ik wil echt winnen. Ik vind het geweldig! Ik werk ervoor. Maar ik ben dankbaar voor een land dat mij te eten geeft. Een land dat mij de kans geeft om zijn cultuur te leren kennen. Een land waar de burgers mij respecteren. Ik ben verdrietig vanavond, maar zoals ik altijd zeg: ik denk over een half uur aan de volgende wedstrijd. In het leven. Er zijn dingen die je niet kunt veranderen. Je kunt dit niet veranderen. resultaat. We zullen zien wat er gaat komen. Laten we nog één vraag beantwoorden. Ik zal er nog één stellen als ik win. Nog één keer… Ik kan vanavond wel aan.'

De tweede helft was PAO niet kalm tijdens het verdedigen?

“Ik verdeel de wedstrijd in twee delen. We begonnen goed tot twee fouten in de eerste helft. We hadden nog een doelpunt kunnen maken, de tegenstander had twee doelpunten kunnen maken. In de tweede helft speelde de tegenstander beter. Met veel spelers in zijn omgeving “Normaal gesproken maken we voorzetten. Als iemand de lijn niet overschrijdt, is het een doelpunt. Het is moeilijk om te bouwen. Maar ik heb mezelf in zijn plaats gezet omdat ik ook voetballer was: na twee fouten, als je in een derby zit.” en je ziet de tijd verstrijken in de tweede helft, niet iedereen heeft de kalmte om vrije pauzes te vinden. Het heeft te maken met het gevoel, de mentaliteit. Hetzelfde dat PAO moeite had om de grids vrij te maken. Gezien de strijd en vooral de spits die ze hebben Hoe je een aanval kunt winnen. PAO heeft een geweldige voetballer. Hij is ook Grieks, dus geniet van hem. Straf hem niet.'

READ  De drie potentiële tegenstanders van Panathinaikos in de play-offs van de EuroLeague, als ze Alba verslaan

Maakt hij zich zorgen dat AEK zijn kalmte heeft verloren?

“We verloren onze kalmte in de hoop op een gelijkspel. De volgende wedstrijd kan anders zijn. De volgende wedstrijd zal niets beslissen. We hebben veel competities waarmee we oorlog kunnen voeren. Beterschap.”