Fenerbahce 79-80: Kaladis stuurt Saras op het pad van Panathinaikos AKTOR naar de Final Four met een enorme 3-pointer met 19,4′ over in de verlenging.

Fenerbahçe schreef geschiedenis in Pristina en versloeg Monaco met een last-minute doelpunt van Nick Galaths in de verlenging met 80-79 om zich te kwalificeren voor de Final Four van de EuroLeague, waar ze het in de halve finale tegen Panathinaikos Aktor zullen opnemen.

Nick Calathes was op zijn best en behaalde een historische 80-79 overwinning op Fenerbahçe thuis in Monaco, waarmee hij zich kwalificeerde voor de laatste vier, waar ze het opnemen tegen Panathinaikos Aktor.

Het team van Jasikevicius werd het eerste team in de play-offgeschiedenis van de EuroLeague dat in Game 5 van huis wegliep.

Nick Kalatz sloeg twee grote driepunters in de verlenging, eerst om de wedstrijd in evenwicht te brengen (77-77 op 44′) en vervolgens de plaat in het voordeel van zijn team te kantelen op 19,4″ voor de laatste wedstrijd (79-80).

De Griekse bewaker eindigde de wedstrijd met 14 punten, 6 rebounds en 4 assists. Kenmerkend was dat hij 1/8 van een schot achter de 6m 75-lijn mat, totdat hij twee beslissende driepunters raakte.

Mike James had een grote inspanning voor Monaco met 20 punten (3/5 driepunters), 3 rebounds, 3 assists en 2 steals, maar zijn bijdrage was niet genoeg voor de ploeg van Sasha Obradovic om te winnen.

race

Het was een gespannen start voor beide teams, omdat ze in de eerste minuten moeite hadden om hun aansluiting op de basket te vinden. Fenerbahçe begon met een kleine voorsprong (2-6), maar het grootste deel van de eerste twintig minuten was in handen van de Monaco’s. Motiejunas en Okobo zorgden voor oplossingen voor Monaco, terwijl Fenerbahce reageerde met Sestina. De ruststand was 40-35.

READ  De zeven best verkochte telefoons van vorig jaar waren allemaal iPhones: Apple

Benerbas kwam goed de tweede helft in en Hayes-Davis (47-48) scoorde in de 26e minuut drie punten om op voorsprong te komen. Monaco reageerde met een serie van 8-0 en kwam op +7 (55-48) te staan. De driepunter van Piperovic stuurde de partij terug naar de basket (55-53) en in de finale leek alles de wedstrijd te beslissen. Een nieuwe driepunter van Piberovic zette Bener aan het einde van het derde kwart op voorsprong (55-56).

Er waren enorme gevechten in de slotperiode waarin beide teams furieus vochten om zich te kwalificeren voor de laatste vier. Terwijl Fener het grootste deel van het kwartaal de controle had, kwamen James en Okobo op een cruciaal punt naar voren om Monaco op voorsprong te zetten (68-67 op 39′). Met een gelijke stand van 70-70 miste Okobo het laatste schot van Monaco en ging de wedstrijd over in verlenging.

In het vierde kwart stond de wedstrijd op scherp. Toen de bal in brand stond, kwam Nick Calathes in actie en scoorde twee drie punten om Fener de overwinning te bezorgen. Hij bracht eerst de wedstrijd in evenwicht met nog een minuut te gaan (77-77) en gaf vervolgens vorm aan de eindstand met nog een schot van 19,4″ voor de finale (79-80). Monaco kon in de laatste aanval geen schot vinden. De kwalificatie ging naar Fener.

Rechters: Rocha, Peruca, Perez

Tientallen jaren: 15-13, 40-35, 55-56, 70-70, 79-80 (paragraaf)

Monaco (Obradovic): Okobo 15 (0/5 driepunters, 3 rebounds, 5 assists), Lloyd 5 (2 rebounds, 3 assists), Blossomgame 5 (3 rebounds), Brown 3, Diallo 10, Corneli, Zide, Motijunas 16 (7 rebounds), Ouattara, Strasel, Hal 5, James 20 (3/5 3-punters)

READ  Het proefdrukken is gestart

Fenerbahçe (Jasikevicius): Motley 6 (4 rebounds), Wilbekin 14 (4/8 driepunters, 4 rebounds, 2 assists, 4 steals, 5 omzet), Chanley, Papagiannis 6, Hayes-Davis 7, Biperovic 13 (5 rebounds) , Pierre 2, Goodrich 10 (3 rebounds), Dorsey, Calathes 14 (6 rebounds), Madar, Sestia 8

Teamstatistieken Monaco: 25/44 2-punters, 5/19 3-punters, 14/17 schoten, 28 rebounds, 15 assists, 9 steals, 12 fouten

Fenerbahce teamstatistieken: 14/27 2-pointers, 15/35 3-pointers, 7/9 schoten, 32 rebounds, 17 assists, 9 steals, 16 omzet