Olympiakos – AEK 2-0: Hij stuurt haar (X) naar Horta!

Met Andre Horta als hoofdrolspeler versloeg Olympiakos AEK “Karaiskakis met 2-0 voor de 9e en laatste speeldag van de play-offs van de G. Super League” De Portugezen scoorden beide doelpunten van Olympiakos (65′, 90+2′) en stuurden Enos naar de groenen, die werden verslagen door Piraeus in Faliro. En de overwinning van PAOK op Panathinaikos in Toomba draait helemaal om de titelstrijd. .

Onheil in de play-offs na de overwinning van Olympiakos.

Om het kampioenschap te winnen moet AEK Lamia in New Philadelphia verslaan in de laatste wedstrijd van de play-offs en PAOK mag Aris niet verslaan in de Vigilitis, zoals na de resultaten van vanavond Lutsescu’s team 77 en Union 75 echter Kitrinomavros had moeten doen. Een gelijkspel met Thessaloniki.

Olympiakos daarentegen heeft na de winst van vanavond de overhand voor de derde plaats tegen Panathinaikos. In de laatste wedstrijd van de play-offs zal een overwinning of een gelijkspel tegen Trefoil in Leoforo ervoor zorgen dat de Rood en Wit als derde eindigen. We herinneren je eraan dat de laatste wedstrijd aanstaande zondag (19/5) zal plaatsvinden met een algemene starttijd van 20.00 uur.

Zo stonden beide teams in de rij

Jose Luis Medibar startte Olympiakos met Tsolakis voor het doel en Rodini, Garmo, Doi en Apostolopoulos in de achterste vier. Ese, Horta en Ciquinho stonden op het middenveld, Fortuni en Pontense aan beide kanten en El Kaabi aan de top van de aanval. Matias Almeida daarentegen zette AEK op een rij met Stanovic in doel en een achterste vier van Sidibe, Vida, Cullens en Hadjisafi. Eliasson en Szymanski stonden op het middenveld, met Pineda, Kazinovic en Garcia achter Araujo.

READ  Een 23-jarige gehandicapte stierf aan een zonnesteek

Olympiakos is de beste

Olympiakos begon goed aan de wedstrijd en dreigde in de 6e minuut met Fortonis. De internationale middenvelder schoot na een corner maar de bal ging naast.

Vijf minuten later scoorde Prayez een doelpunt met El Gabi, maar Stankovic zei “nee”. Pontens versloeg de Marokkaanse spits, die van naast schoot, maar de AEK-keeper redde met zijn benen voor een hoekschop. 18′ Horda probeert een voet buiten de zestien te krijgen, maar Sikan Stankovic blokkeert.

Pineda probeerde in de 25e minuut te dreigen met een kruisschot, maar Tsoulakis redde vanaf de juiste positie. In de 36e minuut sneed Levia García vanaf links in op Eliasson, die vanuit een zijpositie schoot, maar hij misplaatste zijn voeten en stuurde de bal naast. De Zweedse buitenspeler bevond zich in een positie om te schieten, maar zijn afwerking was slecht.

In de 39e minuut kwam Pontens achter de AEK-verdediging, maar de scheidsrechter wuifde buitenspel, waarbij herhalingen zijn assist bij het hijsen van de vlag onthulden, aangezien de Portugees duidelijk werd gedekt door ten minste twee Union-spelers.

Een minuut later reageerde Olympiakos op de kans van Eliasson met El Gabi, maar het schot van de Marokkaanse spits ging naast. Het schot van Bodens op 41′ had hetzelfde resultaat als het schot van Levi Garcia op 45+2′.

Almeida’s eerste zet

Voor aanvang van de tweede helft voerde Mathias Almeida zijn eerste wissel door en verving Sidibe door Johnson. De Zweedse middenvelder nam een ​​positie in het centrum in en stuurde Pineda naar de rechterrand van de verdediging.

READ  ELSTAT: Griekse economie groeit 2,1% in eerste kwartaal - Economic Post

In de 48e minuut probeerde Chiquino te trappen, maar de bal ging naast. In de 50e minuut, na een hoekschop, kopte Araujo, maar Tsolakis viel in zijn hoekschop en redde die. In ’55 begon Horta met filmen. De Portugees schoot krachtig van buiten het strafschopgebied, maar de bal ging nipt naast de linkerpaal van Stankovic.

Togari met Fortunay, doelpunt met Orta

In de 61e minuut scoorde Olympiakos een doelpunt met Fortounis. De internationale middenvelder nam de winnende voortrap van de Reds vanaf het rechte stuk links, maar de bal stopte op de kruising van de doelpaal van Stankovic.

Enkele seconden nadat de roodwitten een kans kregen, voerde Mathias Almeida twee wijzigingen door, waarbij Ponce en Amrabat Araujo en Cacinovic vervingen. In de 65e minuut maakte Olympiakos echter met het doelpunt van Orda de 1-0 gelijk. De kopbal van El Gabi werd geblokt door Stankovic, maar de Marokkaanse spits pakte de rebound, wendde zich tot Horta en hij schoot de bal met een krachtig schot in het bezoekersnet en maakte er 1-0 van!

Nieuwe wijzigingen, geweldige redding van Tzolakis

In de 69e minuut verving Mediliber Gini Apostolopoulos en Almeida reageerde met Zuber en Madalo ter vervanging van Levi Garcia en Eliasson. In de 80e minuut voerde Jose Luis Medilibar zijn tweede wissel door en verving Pontens door Gelson Martins.

Vijf minuten later bedreigde AEK Tzumber, maar Tzolakis zei hem “nee” om de scores op peil te houden. De internationale middenvelder van Union schoot, maar na de pass van Amrabad viel de keeper van Olympiakos om te redden.

READ  11-jarig meisje vermoord in Ilia: haar 37-jarige oom bekent

In de 88e minuut bracht Mendeliber Carvalho in, de Portugees die Siquinho verving. Aan het einde van de negentig minuten kreeg Olympiakos opnieuw een kans, dit keer met Karmos. Iveras kopte na een corner, maar de bal ging naast.

Horda… X2 en 2-0!

Laat in de wedstrijd bezorgde Orta AEK een vrij schot met zijn tweede individuele doelpunt. De Portugees scoorde met een voorzet vanaf links en profiteerde van de slechte positie van Stankovic om er in de finale 2-0 van te maken!

Verbindingen:

AEK (Mathias Almeida): Stankovic, Sidibe (46′ Johnson), Vida, Cullens, Hadjizabi, Eliasson (70′ Mandalos), Szymanski, Pineda, Kazinovic (62′ Amrabad), Garcia (70′ Zuber), Araujo (62′ Ponce).

Olympiakos (Jose Luis Mediliber): Solakis, Rodini, Garmo, Doi, Apostolopoulos (69′ Guinee), Eze, Horta, Cquinho (88′ Carvalho), Fortonis, Pontens (81′ Gelson Martins), El Gabi.