Olympiakos 84-89: Ze schreeuwden dat ze er nog waren en hadden het thuisvoordeel

Geweldige prestatie van Olympiakos op OAKA. Het Piraeus-team toonde zijn moed door Panathinaikos AKTOR met 89-84 te verslaan en het thuisvoordeel te pakken in de finale van de Stoiximan Basket League.

De eerste van waarschijnlijk de meest… verkorte finales in de geschiedenis van de Griekse Liga, geschilderd in rood en wit. Woensdagavond (5/6) versloeg Olympiakos Panathinaikos in OAKA (89-84), waardoor de thuisbasis van de Europese kampioenen werd verscheurd met een “goede avond” en de finale van een episch jaar een nog wilder karakter kreeg.

De ploeg van Giorgos Bartzokas kwam binnen met een mes tussen de tanden en in de eerste helft was Nikolas Miludinov in uitmuntende vorm en waren Walkup, Williams-Goss, Papanikolaou en Petrusev klaar voor de wedstrijd. Olympiakos, met extra motivatie om de Europese kampioenen op eigen veld te verslaan, toonde het karakter van een geweldig team nadat het in Berlijn door de laatste vier werd gekwetst.

Aan de andere kant had het team van Erkin Ataman (uit het veld gestuurd in de 38e minuut) een slechte nacht in de executie van Kendrick Nunn, slaagde er niet in een score in het racket te vinden, slaagde er niet in het niveau van energie, concentratie en vastberadenheid van hun tegenstanders en wilskracht te evenaren. hebben nu vier kansen op drie overwinningen die het Griekse kampioenschap zullen opleveren. Met de tweede wedstrijd op het programma voor vrijdagavond (7/6) in het Peace and Friendship Stadium is de moeilijkheidsgraad gestegen.

Serieresultaten en schema

• Spel 1: Panathinaikos – Olympiakos 84-89
  • Spel 2: Olympiakos – Panathinaikos 7/6 om 21:30
  • Spel 3: Panathinaikos – Olympiacos 10/6 om 21:15
  • Spel 4: Olympiacos – Panathinaikos 12/6 om 21:15 (indien nodig)
  • Spel 5: Panathinaikos – Olympiacos 14/6 om 21:15 (indien nodig)
READ  WEER: NIEUW EMY NOODBULLETIN - "RODE" uitzendkrachten morgen en donderdag

Ο MVP

Walkup (puntloos in zeven minuten in de eerste helft, 15 punten in 20 minuten in de tweede helft), Williams-Goss, McKissick, Papanikolaou en Petrusev speelden goed, maar Nikola Miludinov was de verschilmaker. Omdat Mustafa Fall de hele reeks uitgeschakeld was, scoorde de Serviër een double-double (11/8) in de eerste helft, maakte geen fouten en was Olympiakos ‘belangrijkste aanvalsbron. In het tweede deel was hij niet zo geweldig, maar hij deed zijn werk nog beter.

De zwakste schakel

Op dat moment zag superspeler Kendrick Nunn de aarde. Hij werd niet heet op de plekken die er toe deden, was onnauwkeurig in de eerste helft (3 punten bij 1/9 schieten), had te veel open executies en was productief toen zijn team niet terug kon komen. Hij eindigde de wedstrijd met 21 punten op 21 schoten, twee assists voor vier omzet en drie blokken in 36 minuten. Anderen bleven achter, maar de slechte eerste helft van Nan speelde een rol in de hele psyche van Panathinaikos.

Statistieken die opvallen

Beide ploegen sloten de eerste periode af met één fout (0-1), maar schoten respectievelijk 35% en 38%. Peters en Milutinov scoorden 15 van de 19 punten van Olympiakos, terwijl de thuisploeg zes fouten maakte in het tweede kwart en het kwart afsloot met 4 van de 11 2-punters en 1 van de 9 3-punters. Tegen hem had Miludinov 24 PIR (11 punten, 8 rebounds, 3 assists, 2 blocks). Tegen het einde van de avond hadden de gasten de Rockets gedomineerd in punten (24-40) en tweede kansen (7-21). Tegen het einde van de avond had Olympiakos zeven overtredingen begaan.

READ  Financial Times: Grieks economisch wonderland...armste van Europa

race

Panathinaikos begon de wedstrijd met Grant, Nunn, Grikonis, Midoglou, Lesser, Olympiakos, Walkup, Cannon, Papanikolaou, Peters, Miludinov. Vier van de roodwitten begonnen met 0-6 van 3′ met 2/2 driepunters, de greens waren gespannen en ineffectief, terwijl Milutinov geen tegenstander aan het racket had en met een doelpuntfout schreef hij 9-18. 8′. Opeenvolgende driepunters van Slukas zorgden voor de marge, een aanvallende fout van Cannon en Lesser zorgde voor 17-19.

McKissick viel al vroeg in de tweede inning op met zijn explosiviteit in 1-tegen-1 situaties (28-29 op 15′), Olympiacos hield gelijke tred op punten waar de thuisploeg klaar was voor een kleine uitbarsting. Williams-Goes met een driepunter (31-38 op 17′) en Petrusev in de tweede poging (31-40) hielden Prayez voor en op afstand klommen de gasten duidelijk op naar 37-46 bij rust. Op alle gebieden.

Atman begon de tweede helft met Kalaitsakis die Krikonis verving, en de Griekse regionale speler maakte een fout op Valkop, die 3/3 schoten maakte om Olympiakos een voorsprong van 12 punten te bezorgen (37-49). De aas van de roodwitten deed wat de tegenstander wilde (41-55 in 23′), Lesser en ik leidden de tegenaanval en -7 (51-58 in 26), wat het walkup-team een ​​enorme verstikking bezorgde. Drie punten 56-62 in de 29e minuut. Op een moment dat OAKA op de been was.

Een enorme assist van Williams-Goss en een walk-up shot uit de corner zorgden ervoor dat de stand aan het begin van het kwart 56-69 werd, en een andere corner bracht de stand op 57-72 in de 33′ en Olympiakos keek nooit achterom. Nunn sloeg een 3-pointer om de stand op 72-79 te brengen, maar Mitogulo maakte een fout met 1:51 over, Atman stapte uit met een tweede technische penalty, Williams-Goss maakte een +8 schot en McKissick maakte er een 2/2 wedstrijd van. .

READ  Gouden Visum: Hevige strijd tegen makelaars en overheid - Wat is er aan de hand met prijsstijgingen?

Scheidsrechters: Papapetro, Karbanos, Dionas

Tientallen jaren: 17-19, 37-46, 56-66, 84-89

Panathinayaka’s (Adaman): Grant 7 (1/5 shots, 2 rebounds, 6 assists), Nunn 21 (3/9 2-pointers, 5/11 3-pointers, 6 rebounds, 3 assists, 3 omzet), Lesser 14 (6 /8 2-pointers, 2/4 shots, 7 rebounds, 3 assists, 2 steals, 2 blocks), Grikonis 6 (2/3 3-pointers), Midoglou 8 (2/5 3-pointers, 10 rebounds), Kalaidzakis , Vildosa 3 (1/3 driepunters), Slokas 16 (5/7 driepunters, 5 assists), Papapetrou 2, Antetokounmpo, Hernangomet 7 (1)

Olympische Spelen (Bartzokas): Walkup 17 (2/8 2-pointers, 2/3 3-pointers, 7/7 schoten, 5 assists), Cannon 4 (1), Papanicolaou 11 (2/7 3-pointers, 7 rebounds), Peters 8 (2), Milutinov 12 (5/8 2-pointers, 2/3 schoten, 13 rebounds, 3 assists, 3 blocks), Williams-Goss 16 (4/7 2-pointers, 1/1 3-pointer, 5/5 schoten, 3 rebounds, 4 assists, 3 steals), Laurentzakis, Petrusev 10 (5/6 2-pointers), McKissick 11 (4/6 2-pointers, 3/4 shots, 3 rebounds, 4 assists)

Teamstatistieken van Panathinaikos: 14/31 2-pointers, 16/36 3-pointers, 8/10 schoten, 36 rebounds (26 defensief – 10 offensief), 19 assists, 2 steals, 3 blocks, 12 omzet, 26 fouten

Teamstatistieken van Olympiakos: 22/44 2-pointers, 8/21 3-pointers, 21/26 schoten, 36 rebounds (25 defensief – 11 offensief), 19 assists, 6 steals, 4 blocks, 7 omzet, 20 fouten