Olympiacos – PAOK 2-1: The Legend is magisch… (vid)

Met een historische kwalificatie voor de halve finales van de Europa Conference League versloeg Olympiakos PAOK “G. Karaiskakis” met 2-1 op speeldag 6 van de play-offs van de Super League.

Vergeleken met de recente wedstrijd tegen Fenerbahce in Turkije gaven de roodwitten, opgesteld door Jose Luis Mendeleev met acht wissels, PAOK-spelers geen ruimte om te reageren en wonnen gemakkelijk bij Dikefalo.

Braeus opende in de 27e minuut de score met Gini. Ook zagen ze het doelpunt van Navarro in de 16e minuut afgekeurd worden wegens buitenspel door de Spanjaarden nadat de VAR was toegepast, terwijl ze voldoende kansen hadden om meer doelpunten te maken. Big Head of the North wist met Marcos Antonio in de 90+2' de stand terug te brengen naar 2-1.

Olympiakos overtrad de ban van PAOK en was op jacht naar de titel.

Jose Luis Mendeleev en zijn spelers richten hun aandacht nu op de doordeweekse wedstrijd tegen Aris in “Cleantis Vigelitis” (24/4, 19:30) voor speeldag 7 van de play-offs van de Super League. Op dezelfde dag om 17.00 uur wordt PAOK getest in Lamia.

Ze stonden zo in de rij

Jose Luis Medibar startte Olympiakos met Tsolakis voor het doel en Gini, Retzo, Abi en Richards achterin. Chiquino en Iborra stonden op het middenveld, met Martins, Horta en Pontens achter Navarro. Razvan Lucescu daarentegen zette PAOK op een rij met Kotarski in doel, Sastre, Kenciora, Kolierakis en Baba. Ostov en Maid stonden op het middenveld, met Zivkovic, Murk en Dyson in de achterste drie achter Thomas.

Olympiakos domineerde, Gini scoorde

Na de eerste inleidende minuten verhoogde Olympiakos zijn prestaties en begon fasen te creëren in de frames van PAOK. In de 11e minuut zette Potens voor vanaf links, maar Baba Rahman maakte op het laatste moment de winnaar. Vijf minuten later scoorde Olympiakos via Fran Navarro na een lange bal van Zolakis, maar het doelpunt werd afgekeurd nadat de VAR de Spanjaard eerder in de periode buitenspel had verklaard.

READ  Nieuwe hulpluchtdroppings in Gaza

Olympiakos won een penalty in de 25e minuut toen Kolirakis scoorde op Navarros. De centrale verdediger van PAOK bracht de Spanjaard neer en de scheidsrechter toonde onmiddellijk de witte pijl. Potens pakte de laatste strafschop, Kotarski redde, maar Kinney was sneller dan wie dan ook en maakte met een plan de 1-0 voor Rood Wit.

Een halfuur eerder had Olympiakos met 2-0 gewonnen van Navarro. Na de voorzet van Kinney kopte de Spanjaard maar miste.

In de tweede helft van de eerste helft probeerde PAOK te reageren op het tegendoelpunt, maar het mocht niet baten. In de 43' bevond Andrija Zivkovic zich in het Olympiakos-gebied, manoeuvreerde en schoot, maar de bal ging tegen Siquinios. Naarmate de fase vorderde werd de bal bij Murk gelegd, die hard schoot maar naast schoot.

In de resterende minuten was er geen verandering meer en gingen beide ploegen met lichtborden bij 'C' de rust in. Karaiskakis” om er 1-0 van te maken.

zonder veranderingen

De tweede helft begon zonder twee coachingwissels toen Olympiakos in de 48e minuut dreigde met Navarro. De Spaanse aanvaller vond de ruimte en loste een krachtig schot van buiten het strafschopgebied, maar de bal ging over de lat van Kotarski. Twee minuten later ging de vrije trap van Tyson naast. In de 59e minuut voerde Razvan Lucescu zijn eerste wijzigingen in de wedstrijd door, ter vervanging van Despontov en Samata Murk en Thomas.

Doelpunt en 2-0!

Twee minuten later verdubbelde Olympiakos echter hun aantal, met het eerste doelpunt van Gelson Martins in een rood-wit shirt. Potens speelde 1-2 met Horda, een verticale pass naar Kelson Martins en hij versloeg Kotarski om de stand op 2-0 te brengen voor Olympiakos.

READ  Misdaad in Chalkida: 39-jarige man geobsedeerd door 43-jarige man - "Als ik jou niet heb ...

In 67' en 70' speelde Olympiakos twee finales tegen Potens. In eerste instantie vond de Portugees de ruimte en schoot hard, maar de bal ging naast. In de tweede manoeuvreerde de korte middenvelder het gebied van PAOK in en schoot, maar zijn schot ging langs de rechterlat van Dominik Kodarski. In de 77e minuut dreigde Tikefalos met Baba en Kolierakis, Tsoulakis blokkeerde het voorzetschot van de Afrikaan voordat de kopbal van de Griekse aas naast ging.

Wijzigingen ten opzichte van Mediliber

Na de kansen van PAOK voerde Jose Luis Medibar zijn eerste wijzigingen in de wedstrijd door, waarbij Mazura en Eze Gelson Martins en Cquinho vervingen. Lucescu reageerde met Marcos Antonio die Tyson verving. In de 85e minuut voerde Mediliber nog twee wijzigingen door, waarbij El Gabi en Carvalho respectievelijk Navarro en Horta vervingen.

Gereduceerd door Marcos Antonio

Op 90+2' ging PAOK met 2-1 onderuit door een doelpunt van Marcos Antonio na een draai van Zivkovic. Na het doelpunt voltooide Mendeliber hun wijzigingen waarbij Weso Gini verving. In de resterende minuten veranderde er niets, want Olympiakos won met 2-1 en bleef in de strijd om het kampioenschap.

Verbindingen:

Olympiakos (Jose Luis Mediliber): Solakis, Gini (90+3' Veso), Retzos, Abi, Richards, Cquinho (78' Eze), Ibora, Martins (78' Mazuras), Horta (85' Carvalho), Pontens, Navarro (85' El Gabi).

PAOK (Razwan Lucescu): Godarsky, Sastre, Kensiora, Koulierakis, Baba, Ostov, Maid (74' Schwab), Zivkovic, Murk (59' Despotov), ​​Tyson (79' Marcos Antonio), Thomas (59' Samata).