Aston Villa – Chelsea 2-2: De rivalen van Olympiakos verliezen punten en twee spelers

Aston Villa kwam met twee doelpunten op voorsprong, maar Olympiakos kwam eerder in de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel uit bij Chelsea en mist twee spelers door een blessure.

De Aston Villa De overwinning lag binnen handbereik, maar Chelsea kwam terug en pakte niet alleen twee punten van rivaal Olympiakos voorafgaand aan de halve finales van de Europa Conference League, 2-2 voor 35e speeldag Ook verloren ze donderdag twee spelers die niet in de Premier League speelden.

Yuri Tielmans werd in de 27e minuut gewisseld met een spierblessure, terwijl Emiliano Martinez, die het in de eerste helft moeilijk had, ook in de rust inviel, al is de Argentijn geschorst voor de wedstrijd tegen de “roodwitten”. Telt toch niet mee.

Unai Emery maakte slechts één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd en Aston Villa nam al vroeg de controle over. Mark Kougaurea zorgde in de 4e minuut met een eigen doelpunt, maar al snel kwamen de eerste wolken tevoorschijn.

Tielemans voelde in de 27e minuut een spierspanning en vroeg om gewisseld te worden, terwijl Martinez ook eerste hulp kreeg vanwege ongemak aan zijn dijen, maar bleef spelen. Morgan Rodgers scoorde in de 42e minuut en bezorgde Martinez bij rust een 2-0-voorsprong.

“Blue” ging met een behoorlijke transformatie het 2e deel in. Zij namen 70% van de bal over, probeerden koste wat kost in het gebied van de thuisploeg te komen en zetten in de 63e minuut de tegenaanval in met Noni Maduke. De Liga-decaan raakte kort daarna geblesseerd, maar de bewegingen van Emery zetten de wedstrijd defensief voort.

READ  Glyfada: Lichaam van een vrouw hersteld uit zee

Toen Conor Gallagher in de 81e minuut gelijk maakte met een schot van buiten het strafschopgebied, bracht de Spaanse coach een wijziging aan in de wissels en verving John Duran door Moussa Diaby op zoek naar een doelpunt.

Chelsea kwam echter dichtbij, vooral in blessuretijd. Robin Olsen maakte een prima redding om de stand op 2-2 te houden, maar uit de daaropvolgende corner belandde de bal in het net nadat de inzet van Axel DeSassi op de paal en in de handen van de Zweedse doelman belandde.

De overtreding werd beoordeeld door de VAR en de scheidsrechter keurde het doelpunt later af vanwege een overtreding op Diego Carlos en Aston Villa's aanvallende Benoit Badiasil.

• Aston Villa-opstelling: Martins (46' Olsen), Cass, Konza, Torres, Dean, Bailey (75' Carlos), Tielemans (27' Diaby, 83' Duran), Luiz (75' Irokbunam), Rodgers, McGinn, Watkins

Resultaten van de 35e race

• West Ham-Liverpool 2-2 (43' Bowen, 77' Antonio/ 48' Robertson, 65' Ogbonna eigen)
  • Wolven – Luton 2-1 (39' Huang, 50' Totti / 80' Morris)
  • Fulham-Crystal Palace 1-1 (52' Muniz / 87' sloep)
  • Newcastle-Sheffield United 5-1 (26', 61' Pen. Isaac, 54' Guimaraes, 65' Auto. Osborne, 72' Wilson / 5' Ahmadotsik)
  • Manchester United-Burley 1-1 (79' Anthony / 87' Pen.Amduni)
  • Everton-Brentford 1-0 (60' Gaye)
  • Aston Villa-Chelsea 2-2 (4' Auto. Kougaurea, 42' Rodgers / 63' Maduke, 81' Gallagher)
  • 28/04 16:00 uur Bournemouth-Brighton
  • 28/04 16:00 uur Tottenham-Arsenaal
  • 28/04 18:30 Nottingham-Manchester City