Panathinaikos 2-1: Eerste en beste van de double-header met Despotov goudbeul

Met twee doelpunten van Desponto versloeg PAOK Panathinaikos met 2-1 in de beste derby en Stoiximan is eerste en beste in de Super League.

Stoiximan won de eerste derby van de Super League met PAOK Panathinaikos, Kirill Despotov was de coole beul van de doubleheader en scoorde tweemaal in de 2-1 overwinning van de thuisploeg op Toomba.

De ploeg van Lucescu had het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel en afgezien van de twee doelpunten van Volgaros hadden ze nog andere fases om te scoren, terwijl Panathinaikos Bagasedas tijdelijk op gelijke hoogte kwam met een goed getimede penalty. Op zoek naar de gelijkmaker in de laatste minuten van de wedstrijd beleefden de Groenen twee geweldige momenten met Mladenovic en Jedvaj, maar ze konden het gelijkspel niet vinden.

Nu, na drie punten van PAOK, staan ​​ze aan de top van de Stoiximan Super League met 47 punten, AEK is opgeschoven naar de tweede plaats met 45 en Panathinaikos staat derde met 44.

PAOK – Panathinaikos match xgoals
SPORT24/OPTA

In de 43e minuut ging PAOK in de tegenaanval toen Dyson een verticale diagonale pass afleverde op Despodo, die het gebied binnendrong voordat hij Dragovski versloeg met een kruisschot om de stand op 1-0 te brengen. groep.

Aan het begin van de tweede helft won Panathinaikos op een gegeven moment een penalty via VAR met Pagasetta met Dyson, en de Griekse middenvelder was op doel om zijn eerste doelpunt te scoren via Trefoil in de 52e minuut.

Het gastteam herwon echter de controle over de wedstrijd met een gelukkig doelpunt in de 56e minuut. De thuisploeg stal de bal langs rechts en deed een briljante tegenaanval, waarbij hij zes passes snel achter elkaar uitwisselde, waarbij Dyson een parallelle draai maakte, de aanvaller Sastre de bal onder zijn voeten stuurde en Despodoff koeltjes de 2-up maakte. 1 voor PAOK.

In de laatste twintig minuten ging de bal, na wijzigingen door beide coaches, op en neer, beide teams maakten enkele goede bewegingen, maar soms onderbrak Dragovski en soms Kodarski de inspanningen van de tegenstander.

Lucescu in dezelfde volgorde

Lucescu zette dezelfde opstelling in die hij een week geleden gebruikte bij de 5-1-zege op Volos in de derby met Panathinaikos.

Kotarski stond onder de doelpalen. Sastre op de rechtervleugel, Baba aan de linkerkant, Kolirakis en Kensiora strijden in het centrum van de verdediging.

De twee op het middenveld zaten in een andere wedstrijd met Maid, Ostov en de voorste drie met Despotov in het midden, Murk aan de rechterkant en Dyson aan de linkerkant, Brandon Thomas bovenaan de aanval.

Veranderingen en introducties van het trio bij Panathinaikos

Terim voerde op zijn beurt een aantal wijzigingen door ten opzichte van de elf die in de bekerwedstrijd tegen Atromidos stonden opgesteld, terwijl drie groene spelers hun debuut in de Stoiximen Super League maakten. Toegeschreven aan Dragovski, Ugo en Bagashetta.

Onder het Panathinaikos-doelpunt speelde Dragovski op de rechtervleugel met Vajianitis en Mladenovic op links. Jetway – Gelanceerd in Ugo Security Center.

Voor hen in het centrum vormde Arau-Kotsiras een duo, met Mancini rechts voor hen, Aitor links en Bagashetta achter de gepromoveerde Jeramekaev.

Het eerste deel kent niet veel significante fasen. Deze werden op de vingers van één hand geteld. Het waren de thuisploeg die als eerste dreigden toen Brandon Thomas een voorzet vanaf links binnenkopte en Dragovski een hoekschop vrijspeelde.

Het schot van Bagaseta in de 19e minuut van de wedstrijd was het eerste laatste optreden van Panathinaikos. Aiter kreeg de bal bij de Griekse middenvelder, die de bal met één schot enkele meters boven het doel van Kodarski schoot.

In de 39e minuut scoorde PAOK met Koulierakis na een fout van Despontos, maar VAR controleerde de fase en het doelpunt werd afgekeurd omdat de Griekse verdediger voor de verdediging van Panathinaikos stond.

Despotov zette PAOK op voorsprong

Vier minuten later kwam PAOK op voorsprong via Despoto. De thuisploeg stal de bal en deed een tegenaanval. Tyson stak over naar de Bulgaarse vleugelspeler die het gebied binnendrong en een kruisschot zorgde ervoor dat Dragovski geen ruimte meer had om te reageren.

De eerste helft eindigde met twee kansen voor Panathinaikos. Vroeg 45+5' De bal verlaat het PAOK-gebied en bereikt Arrows, die een slim schot maakt en Kodarski de bal voor hoekschop trapt.

Gedvai pakte een hoekschop van Mancini vanaf links en Kotarski redde opnieuw knap.

Terim veranderde mensen en organisatie

Aan het begin van de tweede helft voerde Fatih Terim drie wijzigingen en verschillende herschikkingen door in de opstelling van Trefoil. Turgos speelde tegen Serin, Bernard en Juric en liet Geremegev, Aitor en Ugo achterwege voor de wedstrijd tegen PAOK.

Arau ging spelen in het centrum van de verdediging, Serin ruimt op in het middengebied samen met Kochira en Juricic – Pakaseta speelt een paar aan de top van de Panathinaikos-aanval.

Als gevolg hiervan kwam Shamrock in de eerste minuten van de tweede helft sterk in de wedstrijd en zocht naar een gelijkspel.

Strafschop van VAR voor Panathinaikos en gelijkspel tegen Pagasetta

In de 49e minuut werd Pagasetta door Tyson het gebied in geduwd. De scheidsrechter belde de VAR om de fase met eigen ogen te zien en ging door met spelen. Na verder testen draaide de Noor zich om en wees naar de witte pijl. Bagacetas nam de strafschop in de 52' en met een zeer sterke strafschop in een rechte lijn versloeg hij Kotarski om er 1-1 van te maken.

Het doel van PAOK om de leiding te herwinnen

Vier minuten later scoorde PAOK een prachtig doelpunt om weer op voorsprong te komen. Kotsiras gaf de bal open door aan Mladenovic aan de linkerkant, Sastre kwam naar buiten en sneed de bal buiten het bicepsgebied af, die Despoto passeerde naar Marc, de Spaanse vleugelverdediger en de Bulgaarse middenvelder die beiden bij de aanval betrokken waren.

Murk wisselde de bal met Brandon Thomas en gaf hem vanaf links door naar Tyson. De Braziliaan dribbelde langs Vagiannitis het strafschopgebied in, terwijl hij de bal richting de strafschopstip draaide. Sastre liet het onder zijn voeten glippen en Despotov maakte er kalm en trefzeker de 2-1 voor PAOK.

De gastheren dreigden opnieuw in de 63e minuut, waarbij Murk een schot van buiten het gebied nam en Dragovski de bal relatief gemakkelijk wegwerkte.

In de 71e minuut van de wedstrijd maakte Kotsiras een goede actie vanaf rechts en draaide de bal naar Bagaceta om naar voren te gaan, en Kotarski maakte een hoekschop vrij om de spelhervatting op te zetten.

Constantelias, die de hele wedstrijd had geprobeerd de bal van Kotzirus te stelen in de 75e minuut, brak het gebied in en schoot de bal net naast het doel van Panathinaikos. Zes minuten later kreeg de Griekse middenvelder de bal opnieuw aan de linkerkant, in een poging een schot te maken met Dragovski.

Twee grote kansen voor Panathinaikos op de gelijkmaker

Het laatste kwart is van Panathinaikos.

Green had twee grote momenten, maar deed het niet. Al vroeg, in de 86e minuut, zette Glover de bal prachtig om, met Mladenovic als eindontvanger in het gebied. Vanuit de hoogte van het kleine gebied probeerde de Serviër Kodarski naar rechts te verslaan, maar de Kroatische doelman redde met zijn arm.

90+6' Terwijl Bernard langs links inbreekt, volleert hij de bal langs Kotarski's rechterpaal naar Jetweiler.

Statistieken en beste prestaties bij PAOK – Panathinaikos

PAOK: Godarski, Sastre, Koulariakis, Kensiora, Baba, Maid, Ostov (88' Schwab), Dyson (72' Constantias), Murk (78' Marcos Antonio), Despotov (72' Zivkovic), Brandon Thomas (88' Zimas).

Panathinaikos: Dragovski, Vagianidis (65' Limnios), Jedvai, Ugo (46' Djuricic), Mladenovic, Arau, Kotsiras, Mancini (89' Vilena), Bagacetas, Ayder (46' Bernard), Jeramekaev (46' Serin).

Op de Game Night van zondag wordt Pantelis Vlachopoulos vergezeld door Pantelis Diamantopoulos en Themis Kaisaris die commentaar leveren op de grote PAOK – Panathinaikos derby, terwijl Kostas Goulis en Savvas Tziobanoglou het volledige rapport verzorgen.

READ  Bodiroga in Gazzetta: "The Final Four laat geweldige herinneringen achter!" (video)