Olympiakos maakte kortsluiting, Panathinaikos reageerde en hun leven ging verder.

Carvalhal zag zijn inspiratie naar buiten komen, Terim reageerde met twee doelpunten en de “Eternals” zouden uiteindelijk naar de “Karaiskakis” gaan om erachter te komen wie het verdiende om te gaan. Pantelis Diamantopoulos schrijft.

Het spel begon terwijl de tijd verder tikte. Panathinaikos en Olympiakos vochten een prachtige strijd, ze hadden elk een helft, en door de kwalificatiekwestie open te laten, denk ik dat ze deze 1-1 gemakkelijk zullen vergeten en zich zullen concentreren op hun volgende taken.

Beide coaches lachen nog harder. Want het was voor hen beiden betrekkelijk schandelijk geworden, maar ze hadden ieder de helft bijgedragen. Carvalhal eerste, Terim tweede. Is dit genoeg? Nee.

Als het ons kampioenschap was, zouden we er anders over praten, maar je moet altijd weten waar je het over hebt. Hier is het de eerste Betsson Greek Cup-wedstrijd.

Olympiakos heeft het recht om blij te zijn, want op basis van wat er zondag gebeurde verwachtten velen het ergste (voornamelijk psychologisch), Panathinaikos begon aan een zware wedstrijd, waardoor de tweede wedstrijd in Karaiskakis meer geschiedenis zal hebben. Kwartfinale!

Met Alexandropoulos op een missie

Toch realiseerden degenen die verrast waren door de vroege selecties van Carvalhal zich relatief vroeg dat de Portugezen erin waren geslaagd Panathinaikos kort te sluiten. Zelfs een doelpunt krijgen van een speler die in een groen shirt zijn eerste goede voetbalstappen zet.

Piraeus gebruikte een 4-4-2 met Sodris Alexandropoulos naast Navarro elke keer dat hun tegenstanders “opzette” vanuit de achteraanval. De oude groene middenvelder rende als een gek en drukte de eerste ballen van zijn tegenstanders.

READ  Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos AKTOR: Gegevens voor Game 3 en de ontevredenheid van de Groenen uitgedrukt door Gianakopoulos

Achter het duo stonden Carvalho en Eze in het midden, Mazuras aan de rechterkant en Richards aan de linkerkant. Toen Olympiakos de bal ontving, kwam Alexandropoulos dicht bij de centrale middenvelders en beide vleugelspelers schoven op om Navarro te steunen.

De gasten wonnen de meeste duels in de 45e minuut, waren dreigender en speelden vooral met meer intensiteit dan op andere momenten.

Terim zag zijn spelers moeite hebben om de bal vast te houden en Pasalakis kon niet dreigen door hem enkele meters uit het gebied te halen. Olympiakos miste op het gras de kwaliteit van Fortuny-Bodens, maar scoorde meer punten en scoorde meer dubbels in het zenuwslopende gedeelte van het centrum. De hele situatie gaf vertrouwen aan de achterste vier van Olympiakos, wat de hele eerste helft onmiskenbaar was…

Transities en koolstofdoelstellingen

Als je beter stapt dan je tegenstander, heb je over het algemeen het vertrouwen dat ook jij ooit een doelpunt zult scoren. Na de hoekschop van Karvalhos was er een salade in het Trefoil-gebied en was de 0-1 een feit met de prachtige uitvoering van Alexandropoulos.

De introductie van Potens in de plaats van Richards vóór Ortega zorgde voor een ander kwaliteitsniveau, maar gaf Panathinaikos ook de kans om vanaf zijn rechterkant te dreigen.

Een van de grootste problemen van de thuisploeg, vooral in de eerste helft, was echter dat ze het veld niet verlieten. Totdat Aitor speelde, sloot hij af, en Juricic deed dat totdat hij scoorde. Mancini en Verbig wilden daar verandering in brengen, maar dat viel niet mee.

READ  16 interventies en verontschuldiging van de prinses van Wales in ingetrokken foto

Vier jaar later speelde Kotsiras weer als verdedigende middenvelder (hij deed dit één keer bij Asteras), maar hij was niet slecht… en het doelpunt van Panathinaikos werd gescoord, net als het doelpunt van Olympiakos. Een corner vanaf dezelfde plek als Mancini, Ioannidis en een kopbal uit het niets van verdedigers, want zondag deed Levia Garcia tijdens de rust waar hij zin in had.

De veranderingen hielpen Panathinaikos (ze speelden met twee doelpunten), terwijl de spelers van Olympiakos stikten naarmate de tijd verstreek. Navarro en Mazouras konden niet achtervolgen zoals het eerste deel, terwijl ik vind dat Alexandropoulos niet naar de 60 moet gaan. Pontens gaf weinig toe, Gini en Kamara waren niet beter dan hun vervangers, Fortunis en Jovedic probeerden de bal te houden, en nu legde Panathinaikos de lat hoger…

Braeus bracht twee goede bezoeken in de laatste minuten voor het laden, de Atheners misten twee sterke kansen en uiteindelijk liet iedereen zijn eigen klachten achter en ging naar bed.

Over rekeningen!

Het zal niet lang meer duren voordat we erachter komen wie er met deze combinatie wint. De eerste wedstrijd beloofde ook veelbelovend voor de tweede wedstrijd en inmiddels kennen de tegenstanders elkaar goed. Tussendoor zal Panathinaikos naar de OPAP Arena gaan, waar de druk van AEK niet meer kan weerstaan ​​dan Olympiakos, terwijl de “rood-witten” naar Kaisariani zullen vliegen om het op te nemen tegen Kifisia, op zoek naar verdere overwinningen.