Olympiakos 2-2: Potense houdt ‘rood-wit’ Europees overeind met doelpunt en assist

Ondanks dat Panathinaikos tot de 73e minuut met 2-0 voor stond, speelden ze 2-2 gelijk tegen Olympiakos toen Pontens de “rood-witten” overeind zette met een doelpunt en een assist voor Jovetic. De bezoekers eindigden als derde en Shamrocks zal de trofee moeten in ontvangst nemen om volgend jaar in Europa te kunnen spelen.

De Avenue Derby tussen Panathinaikos en Olympiakos eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij de “Rood en Wit” wonnen. Niet alleen omdat zij het punt van het gelijkspel begrepen, maar omdat de bezoekers zichzelf vonden. Met 2-0 achter tot 73′, maar uiteindelijk wisten ze de wedstrijd om te draaien.

De grote ster van Olympiakos was Daniel Pontens, die met een hooghangend schot van buiten het strafschopgebied een doelpunt scoorde en met de Portugezen Loding versloeg en daarbij applaus kreeg van enkele groene vrienden.

Pontens assisteerde ook Jovetic’s tweede Olympiacos-doelpunt, waarbij de linksbenige Portugees een voorzet naar de verre paal krulde en de ervaren aanvaller Loading versloeg om de stand op 2-2 te brengen.

De Portugees werd een negatieve hoofdrolspeler toen hij in de laatste over van de wedstrijd van het veld werd gestuurd, en daarna ontstond er spanning omdat hij het veld niet verliet.

Door de uitslag van de wedstrijd en het 2-2 gelijkspel werd Olympiakos derde in de Stoiximen Super League en nu moet Panathinaikos zaterdag (25/5) in de finale van Aries de trofee winnen om naar Europa te gaan.

Eerder hadden de Groenen de beste van de eerste 65 minuten van de wedstrijd, waarbij Panathinaikos op voorsprong kwam met twee doelpunten van Baghetta en één van Bernard.

READ  Een auto botst tegen een café aan Singro Avenue - geen gewonden, zie foto's van de scène

Afgezien van de twee doelpunten misten ze kansen om een ​​grote voorsprong te nemen, waarbij Keremekaev en Bagashetta over de lat gingen.

Glover “betaalde” voor de problemen met Huancar en Bernard, die als gevolg daarvan werden vervangen en de opstelling van Panathinaikos werd geschud en Villana speelde aan de linkerkant.

Panathinaikos domineerde tot de 65e minuut

Statistieken en hoogtepunten van de wedstrijd Panathinaikos – Olympiakos
SPORT24/OPTA

Panathinaikos kwam goed in de wedstrijd en Greens speelde eenvoudig, zette hoog in en maakte het Olympiakos moeilijk. Goedemorgen daarentegen, de roodwitten verschenen in de wedstrijd, in ieder geval het eerste uur van de wedstrijd.

Trefoil dreigde in de 4e minuut, Huancar maakte een verticale pass naar Jeremekev die de bal netjes voor zich nam, Tsolakis blokkeerde de bal. In de elfde minuut bevond Pagasetas zich in een schietpositie buiten het gebied en blokkeerde hij opnieuw de doelman van Olympiakos.

Tien minuten later won Panathinaikos een hoekschop, die werd uitgevoerd met een pass. Bagacetta legde de bal af op Mancini, die een schot net naast de rechterpaal van Tsoulakis ging.

De vier van Jeremeke verloren er vier

In de 26e minuut kwam Panathinaikos dicht bij de 1-0 toen Bagaseta de bal langs Kerimiev sneed, die vier vieren sloeg met Tsoulakis, maar de plaatsing van de Zweed was slecht en de bal ging vanaf rechts net naast. Griekse doelman.

De Groenen dreigden opnieuw in de 39e minuut toen Mancini een krachtig schot sloeg van buiten het gebied en Tsoulakis met zijn vuist een hoekschop maakte.

In de eerste minuut van de blessuretijd was Panathinaikos de laatste ontvanger die een schot maakte dat ver buiten de aanval van Bagacheta lag, waarbij de bal nauwelijks de voeten van Redsos vond, van richting veranderde en op de paal van Tsolakis belandde.

Vervolgens, toen Olympiakos hun eerste finale speelde op eigen veld tegen Panathinaikos, nam Pontens een schot en werd een hoekschop weggeduwd door Loading.

Pagasedas opende de score

In de laatste fasen van de eerste helft kreeg Panathinaikos opnieuw de overhand, Jermekaev stak over naar Pacacheta, die Mancini aan de linkerkant opende, die het gebied binnenstormde en werd neergehaald door Richards.

Pagasedos zette de strafschop om en raakte het doel, versloeg Solakis en bezorgde Panathinaikos aan het einde van de eerste 45 minuten een doelpunt.

Olympiakos begon druk uit te oefenen

Aan het begin van de tweede helft verving Ibora Carvalho en voerde Medilibar een wissel door. Olympiakos begon druk uit te oefenen.

Olympiakos eiste in de 55e minuut een penalty toen Horta de bal stal en na een overtreding van Arau ging Perez achter hem staan ​​en schopte de Spaanse middenvelder tegen de grond in een poging vuur te wisselen met de Portugees, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

Bernard zette Panathinaikos met twee doelpunten op voorsprong

In de 59e minuut kwam Panathinaikos als beste uit de bus in een aanval langs links, waarbij Huancar tegelijkertijd Bernard en de Braziliaan versloeg met een sterk driftschot langs Tsoulakis om de stand op 2-0 te brengen voor Trefoil.

Drie minuten later veranderden Mediliber Jovetic en Martins met deze dubbele wissel het imago van Olympiakos. Aan de andere kant voerde Christos Contis in de 65e minuut twee wijzigingen door, waarbij Palacios en Vilaina Mancini en Serin vervingen, maar die hielpen Trefoil niet.

Pontens door lat, doelpunt, assist en ontslag

In de 67′ deed Bodens een goede poging en schoot buiten het strafschopgebied, maar de bal stopte bij de rechterpaal van Loading en de stand was 2-0. Zes minuten later scoorde de Portugees echter een verbluffend doelpunt, waardoor een deel van de fans van Panathinaikos hem juichte en aanbad.

Bodens maakte er 2-1 van met een geweldige inspanning en een hoog schot om Lodingen aan de haak te slaan… wat Giovanni eraan herinnerde.

Vier minuten later zag Contis Huancar en Bernard om een ​​wissel vragen, en Verbig, Zega en Sporer kwamen in de plaats van Jeremeke in de wedstrijd.

Olympiakos vond echter de gelijkmaker in de 81e minuut toen Potens een prima poging deed en vanaf rechts tot aan de tweede paal sprong Jovedic boven alle anderen uit om Loding te verslaan en er 2-2 van te maken.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Potens een tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Beide teams hadden hersenschudding en gele kaarten, terwijl Panathinaikos, spelend met de topman, na elf minuten in blessuretijd er niet in slaagde hun derde doelpunt te scoren en degradeerde. zichzelf naar de derde plaats in Europa ging

Wedstrijd x doelpunten Panathinaikos – Olympiacos

Panathinayak: Lodingin, Kotsiras, Jedvai, Arao, Huancar (77′ Zeka), Perez, Cerin (65′ Vilena), Bernard (77′ Verbic), Bakasetas, Mancini (65′ Palacios), Geremegev (76′ Sporar).

Olympische Spelen: Solakis, Rodini, Redsos, Carmo, Richards (76′ Kinney), Eze, Horta (62′ Jovedic), Carvalho (46′ Ibora), Pontens, Fortonis (62′ Martins), El Gabi (90+9′ Masouras)..