Manchester United 2-1: historische overwinning voor de Reds

Nottingham versloeg Manchester United met 2-1 in het City Stadium en maakte daarmee een einde aan een verliesreeks van elf wedstrijden tegen de Rode Duivels en vierde hun eerste thuisoverwinning tegen de oppositie sinds 1992.

Nuno Espirito Santo was verbitterd in zijn debuut aan het technische roer van Nottingham (Bournemouth verloor met 3-2 in de finale), maar het vervolg maakte hem ruimschoots goed. De hattrick van Chris Wood halverwege de week zorgde voor een ruime 3-1 overwinning op Newcastle op de speeldag en schoof op naar de 15e plaats in de Premier League.

De eerste helft was slecht qua emoties en scènes, de tweede “al het geld”, de thuisploeg begon in de 64e minuut aan een doelpuntendans met Dominguez, de bezoekers brachten de wedstrijd in de 78e minuut op gelijke hoogte met Rashford en Gibbs. – 2-1 acht minuten voor het einde van de 90e minuut moesten de Witten het laatste woord hebben.

Het was de eerste overwinning van Den Haag op City-veld sinds 1992 na elf opeenvolgende nederlagen, waarmee het de eerste keer sinds 1989-1990 was dat ze negen van de twintig wedstrijden verloren. seizoen) en 21 in alle competities tot en met 2023, hadden slechts drie seizoenen met het slechtste record in hun geschiedenis (28 verliezen in 1930, 25 in 1972 en 24 in 1921).

Concurrentie

De heenwedstrijd op de “City Ground”… was neutraal tussen de twee teams, waarbij sterke duels hun tol eisten en de aanvalswapens van zowel Nottingham als Manchester United geen open ruimtes konden vinden om te creëren en uiteindelijk te bedreigen. Turner en Onana.

READ  Panathinaikos: Vernieuwingsproject - Voetbal - Stoiximan Super League

Espirito Santo had in totaal 6 finales, maar geen enkele op doel (0,37 x doelpunten), terwijl Ten Hawks nog slechter was, met slechts één schot… om de keeper van de tegenstander te verdoven (0,04 x doelpunten).

Alles veranderde echter in de tweede helft en het eerste grote signaal voor beide teams kwam in de 55e minuut, toen de twee vleugelverdedigers van Manchester United samenwerkten en Dallet een krachtig schot sloeg van buiten het gebied na een pass van Van Bas – voor Pisaga. stuur de bal langs de linkerpaal.

Het antwoord van Nottingham kwam negen minuten later, met Montel Dominguez in een schietpositie op de eerste etappe richting doel voordat hij Onanas koel versloeg met een dribbel.

United drong in de 78e minuut aan op de gelijkmaker door de fatale fout van Turner. De keeper van Nottingham (Odyssias Vlachodimos op de bank) ging een teamgenoot voeren, maar Karnasso liet toe dat de bal met een tackle werd gestolen.

Maar daar houden de grote emoties niet op; de climax komt in de 82e minuut, op een ongelooflijk podium. Al vroeg blokkeerde Turner het schot van Eriksson voor de Rode Duivels, de mannen van Espirito Santo counterden snel en Elanga schoot de bal langs Gibbs-White met een prachtig volleyschot uit de halve cirkel (2-1).

Het doelpunt veroorzaakte chaos op de “City Ground”-tribunes en zorgde ervoor dat de bezoekers pas aan het einde van de reguliere speeltijd konden dreigen, toen tien minuten extra tijd hen een tweede kans gaf om de wedstrijd te redden. Met de stropdas, maar niet om hem te vangen.

READ  Beurs van Athene: veiligheid breekt uit - geopolitieke zorgen nemen af ​​- The Economic Post

Ze waren op doel in de 90+6', maar Turner redde uitstekend op het schot van Fernandez om er laat nog 2-1 van te maken en Nottingham vierde hun tweede opeenvolgende overwinning, de eerste sinds januari 2023, en op de thuisbasis van Manchester United. Na 31 jaar.

• Nottingham: Turner, Montiel (74' Williams), Niagate, Murillo, Ena (87' Tofolo), Oliveira (87' Mangala), Yates, Gibbs-White, Dominguez (79' Hudson-Otoi), Elanga (88' Polley) . , boom
  • Manchester United: Onana, Van-Pissaka (90' Reguilon), Varane, Evans, Dalot, Mainu (46' McTominay), Eriksen, Anthony (54' Diallo), Fernandez, Carnasso, Rashford.

Uitslag 20e ronde

• Luton-Chelsea 2-3 (80' Barkley, 87' Adebayo / 12' 70' Palmer, 37' Maduke)
  • Crystal Palace-Brentford 3-1 (14' 58' Olisse, 39' Eze / 2' Lewis-Potter)
  • Manchester City-Sheffield United 2-0 (14' Rodri, 61' Álvarez)
  • Aston Villa-Burley 3-2 (28' Bailly, 42' Diaby, 89' Pen. Luiz/ 31' Amtoni, 71' Foster)
  • Wolven – Everton 3-0 (25' Gilman, 53' Kunia, 61' Dawson)
  • Nottingham-Manchester United 2-1 (64' Dominguez, 82' Gibbs-White/ 78' Rashford)
  • 31/12 16:00 uur Fulham-Arsenaal
  • 31/12 16:00 uur Tottenham-Bournemouth
  • 01/01 22:00 uur Liverpool-Newcastle
  • 02/01 21:30 West Ham-Brighton