Manchester City 1-3: Ontsnap in de tweede helft, achtervolg furieus

Manchester City kwam in de tweede helft terug en versloeg Everton met 3-1 op Goodison Park. De wereldkampioen zet zijn jacht op de eerste plaats voort.

Een paar dagen nadat de club de WK-trofee in de wacht sleepte, keerde Manchester City terug naar de realiteit van de Premier League. De Citizens, hoewel ze op achterstand stonden, vonden oplossingen in de tweede helft en wonnen met 3-1 van Everton in Goodison Park voor de 19e speeldag van de competitie.

Hoe dan ook, de armada van Pep Guardiola blijft de eerste plaats achtervolgen. City heeft 37 punten behaald en staat op de 4e plaats, -3 van het 2e Arsenal en -5 van Liverpool, die meer concurrentie hebben dan de Citizens en de Gunners.

Concurrentie

Manchester City speelde goed, waarbij Alvarez en Foden hun eerste finales bereikten. In de 14e minuut werd een grote dubbele kans gemist voor de Citizens, waarbij Pickford reageerde tegen Nunes en Alvarez.

In de 24e minuut dreigde Grealish vanaf links en de Everton-keeper stond versteld. In de 29e minuut kwam Sweets tegen het punt op voorsprong. McNeil profiteerde van een fout in de Citizens-verdediging en Harrison scoorde om de stand op 1-0 te brengen.

Everton kwam in de eerste helft op voorsprong, maar in de tweede helft niet. In de 53e minuut stuurde Foden de bal met een volley het net in en een minuut later kreeg hij een tweede kans. Uiteindelijk stond het in de 64e minuut 2-1. Ake schoot vanuit het gebied, de bal raakte de hand van Onanas en de scheidsrechter toonde met weinig vertraging de witte pijl. Alvarez bekeerde zich en bezorgde City de leiding.

READ  Mysterie met schokkende video geüpload vanuit zijn huis na het vertrek van 'King Lear'

De wedstrijd was spannend en gespannen tot aan de finale. Everton bracht de wedstrijd bijna weer in het spel toen Calvert-Lewin van dichtbij miste. De bezoekers zorgden er echter voor dat de wedstrijd werd bezegeld, wat ze ook in de 86e minuut deden.

Pickford wendde zich niet tot een teamgenoot, Bernardo Silva pakte de bal na een scramble en rondde van buiten het strafschopgebied goed af om er 3-1 van te maken. Op 90+1' kregen de Citizens een kans op een vierde doelpunt, maar het schot van Foden werd geblokt door de Everton-paal.

• Everton: Pickford, Patterson, Tarkowski, Brathwaite, Mykolenko, Gomes (65' Keane), Onana, Harrison (80' Danzuma), Garner, McNeil, Beto (65' Calvert-Lewin)
  • Stad Manchester: Ederson, Walker, Stones (43' Cardiol), Akanji, Ake, Nunes (65' Kovacic), Rodri, Silva, Foden, Grealish, Alvarez

Resultaten van de 19e wedstrijd

• Newcastle – Bos 1-3 (23' Pen. Isaac / 45+1', 53', 60' Hout)
  • Bournemouth-Fulham 3-0 (44' Kluffert, 62' Pen. Solange, 90+3' Sinistera)
  • Sheffield United-Luton 2-3 (61' McBurney, 69' Ahmedhodzic / 17' Doughty, 77' aut. Robinson, 81' aut. Ben Slimane)
  • Burnley-Liverpool 0-2 (6' Nuniërs, 90' Zota)
  • Manchester United-Aston Villa 3-2 (59', 71' Garnazzo, 82' Garnazzo – 21' McGinn, 26' Dentonker)
  • Brentford – Wolven 1-4 (16' Visa / 13' Lemina, 14', 28' Hi-San, 79' Bellegarde)
  • Chelsea-Crystal Palace 2-1 (13' Mudric, 89' Maduke / 45+1' Olis)
  • Everton – Manchester City 1-3 (29' Harrison / 53' Foden, 64' Alvarez, 86' Silva)
  • 28/12 21:30 Brighton-Tottenham
  • 28/12 22:15 Arsenal-West Ham