Final Four 2024 – Ataman: ik wil een Griekse finale, voorzitter Kostas Slokas Panathinaikos

Panathinaikos bereiden zich voor op hun eerste finale vier van de EuroLeague in 12 jaar (24/5, 19.00 uur) en Ergin Ataman sprak met NovaSports-kanalen over de grote datum van het Europese basketbal in Berlijn.

De coach van Panathinaikos, Ergin Ataman, heeft er onder meer op aangedrongen dat Olympiakos zich kwalificeert tegen Barcelona omdat hij basketbal speelt met Giorgos Bartzokas op de bank.

De Turkse coach aanbad Kostas Slukas en schreeuwde tijdens wedstrijden tegen hem: ‘Kostas, kom op’ als hij in de problemen kwam.

Wat Ergin Ataman in detail zei:

Ten behoeve van Panathinaikos in de wedstrijd tegen Fenerbahce: “Ik denk dat we een goed verdedigend team zijn, we hadden de beste verdediging in de Euroleague tijdens het seizoen. Als je een knock-outwedstrijd hebt, is de verdediging altijd als de eend, hij heeft er altijd twee, hij heeft gezelschap. De aanval is als de kat, want soms verlies je daar geen tijd voor in de halve finales, het is maar één wedstrijd, dus ik denk dat onze verdediging ons voordeel is tegen Fenerbahce.”

Voor het verliezen van Game 1 tegen Maccabi Tel Aviv: “Soms is overmoed heel gevaarlijk. Niemand had gedacht dat we deze eerste wedstrijd zouden verliezen. Ik denk het ook niet, want in de tweede seizoenshelft wonnen we op eigen veld elke wedstrijd. En tijdens de wedstrijd heb ik op geen enkel moment gedacht dat we zouden verliezen. Vorig kwart stonden we tien punten voor. Er ging iets mis in die laatste 6-7 minuten, we raakten in paniek, we maakten fouten, hoe we omgingen met Colson die twee zeer belangrijke schoten maakte, we maakten fouten, één voor onze bank. We hebben dit allemaal met vertraging geconfronteerd, we hebben een aantal fouten gemaakt, over de rest zal ik niet praten omdat ik al een van de sponsors van de Euroleague ben… Het was onaanvaardbaar dat we verloren, maar we hebben nooit onze hoop verloren .”

READ  ELSTAT: Griekse economie groeit 2,1% in eerste kwartaal - Economic Post

Om de reden dat hij zei dat hij het team zou verlaten als ze zich niet kwalificeerden voor de laatste vier: “Om de schok die we allemaal hebben meegemaakt te stoppen, moest ik nog een schok geven. Voor het team, voor de spelers, voor de fans, voor de pers.

Je vindt het geweldig als we dat doen. En ik deed dat om tegen iedereen te zeggen: “Maak je geen zorgen, we hebben de eerste wedstrijd verloren, maar we gaan de play-offs halen en naar de Final Four gaan.” Je weet dat ik heel veel van Athene houd, elke dag ben ik op het strand, ik zwem, ik wil niet weg, maar ik heb een risico genomen en het is gelukt”.

Wat betreft de vraag of hij een Griekse finale wil: “Ja, ik wil een Griekse finale. Olympiakos deed er goed aan om Barcelona te verslaan. Eerlijk gezegd was Olympiakos, zelfs als ik met mijn vrienden sprak, de ploeg die ik wilde winnen.

Dit team is altijd sterk geweest op het veld, aangezien coach Bartzokas door de jaren heen een geweldig systeem heeft opgebouwd. Ze beheren hun aanvallen goed, het is een zeer gedisciplineerd team. Het zijn twee verschillende groepen, heel verschillend. Ik geloof dat Real een diepe kant heeft in hun aanval met spelers als Compasso, Hessonia, Moussa en Tavares, maar Olympiakos is een stoere ploeg, ze spelen met meer agressie en het zal een heel lastige wedstrijd worden.

Voorspellingen zijn moeilijk te maken. Ik zag Real Madrid als hun meest vertrouwde team in deze laatste vier, maar ik denk niet dat Olympiakos hen zo gemakkelijk een ticket voor de finale zal geven, voor mij is het 50-50″.

READ  Ioannina: Nieuwe informatie over de zelfmoord van een 50-jarige man - foto's en documenten zijn schokkend.

Aan Kostas Slokas: “Slukas is een van de beste spelers in de EuroLeague. Dat geloofde ik de voorgaande jaren, toen hij aan de andere kant stond en tegen mij speelde bij Fenerbahce en Olympiakos. Het enige wat ik deed was geloven in hem te laten spelen. Hij kwam als een zesde man voor vele wedstrijden gedurende het seizoen. Maar elke keer dat het moeilijk was, zeiden we “Kom op Kostas”, en hij kwam om de aanval te organiseren.

Hij heeft dit jaar ook zijn verdediging verbeterd, hij is de leider van dit team en hij heeft die rol, omdat we misschien wel de beste spelers in ons team hebben, maar we hebben maar twee jongens met Final Four-ervaring. En hij begrijpt dat hij tijdens de play-offs zeker zal moeten vechten en spelen. Hij speelde goed in de eerste game van de serie, maar uiteindelijk maakte hij een grote fout en verloren we. In de tweede game speelde hij echter de wedstrijd van zijn leven.

Hij was hier geweldig en Kostas Slukas liet zien dat als hij fit is, hij op alle vlakken echt het verschil kan maken. In veel wedstrijden speelde hij veel, 34-35 minuten. Soms denk ik dat hij misschien moe is, maar ik denk dat hij gelukkig is. Je ziet hem nu koffie drinken. Hij houdt zo veel van spelen dat hij niet klaagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *