Christos Nikolopoulos: Zijn “fout” met Zambeta's Bousoghi – “Hij vergaf me maar…”

Vanavond (27/1) is een avond gewijd aan de grote Giorgos Zambedas op Nichta Stasos waar Christos Nikolopoulos een verhaal deelt.

De kunstenaar en presentator onthulde dat een uniek ontwerp op de bouzouki van Giorgos Zambetas algemeen bekend was in heel Griekenland.

“Wij zijn bij Giorgos Zambedas, we spelen al vele jaren. Naast andere bouzouki's had hij een bouzouki aan het meer. Een exotische boom, een brug en een beekje. Deze bouzouki is dus gemaakt door een beroemde vakman, Joseph. De vrouw van Joseph. maakte dit figuur op de bouzouki, en Joseph creëerde alleen het beeld van Zambeta, dat hij nergens anders kon creëren.

Ik vond deze Boozoki echter leuk en ik zei tegen hem: “George, zeg mij dat ik het ook moet doen” en hij zei tegen mij: “Het kan niet de baby zijn, het is de mijne. Het kan niet.” De tijd verstreek en ik zei opnieuw tegen hem: “Oké vriend, ik ga Joseph vertellen dat hij het moet doen.” Er was eens een grote concurrentie tussen ambachtslieden.

Een vriend van Bouzouktis heeft op mij geproost – van de gebeurtenis die we al twintig jaar niet meer hebben gesproken – we brengen het naar een vakman in Egalio om de afmetingen van de trots te zien, ik heb het in mijn woede achtergelaten, hij zal het als volgende brengen. dag Hij brengt het naar mij, maar binnen een maand begon ik en ik zie bouzouki in de een en de ander. Ze hieven het beeld op en verspreidden het door heel Griekenland.

READ  Belastingaangiften 2024: platform voor indiening geopend - Economische postbode

Wat moet ik hem vertellen? Ik vertelde hem de waarheid en hij zei “deel je vriendelijkheid niet”. Hij vergaf mij. Het was de enige gebeurtenis die mij in mijn leven heeft getekend, anders zouden het twee verschillende puppy's zijn geweest.”

Lees verder

Stand by the night: Twitter brengt hulde aan Kazantsidis-Mosholio – “Laat de nieuwe generatie de oude dingen leren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *