Chitsipaz – Vleugel 1-2: “Stop” uit Chili en uitsluiting uit Rome

Nicolas Zari versloeg Stefanos Tsitsipas met 3-6, 7-5, 6-4 in de kwartfinales van het toernooi in Rome en ging door naar de halve finales van de Italian Masters.

Nicolas Zari vierde zijn vierde overwinning in zes wedstrijden tegen Stefanos Tsitsipas (3-6, 7-5, 6-4) en boekte daarmee zijn eerste ticket voor de halve finales van het toernooi in Rome. Daar neemt hij het op tegen de Chileen Tommy Paul, die eerder zijn ticket voor de halve finales boekte met winst op Hubert Hargatz.

Een pauze is genoeg voor Chitsibas

De kwartfinales begonnen toen beide atleten hun service vasthielden en Stefanos Tsitsipas wisselde met een voorsprong van kant (2-1). In Tzari’s tweede servicegame scoorde de Griek grote treffers en dwong de Chileen tot meerdere fouten, resulterend in een break (3-1).

Een grote vangst bij de rust zorgde ervoor dat de 25-jarige een voorsprong van drie wedstrijden nam (4-1). In feite probeerde de Griekse atleet nog een break te vinden in de zesde game, maar na een game die meer dan 10 minuten duurde, slaagde Zari erin zijn service te breken voor 4-2. De set ging verder met beide spelers die de opslag vasthielden, waarbij Chili niet kon reageren op de aanvallende slagen van Tsitsipas om de finale met 6-3 te bereiken.

Spanning en fouten stuurden de wedstrijd naar een derde set

In de tweede set boekte de Chileense tennisser veel vooruitgang vanaf de servicelijn, terwijl hij de hardere schoten van Tsitsipas beter onder controle kreeg. Aan de andere kant beging de Griek meerdere overtredingen, die verdere instructies van Apostolos Tsitsipas met zich meebrachten, terwijl hij zich aan de instructies van de scheidsrechter hield.

READ  Tot 30% korting op de groene stroomrekening voor de maand maart

In de wedstrijd kwam Zari voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (2-1). Tsitsipas was ook solide in zijn servicegame, die hij zonder al te veel moeite volhield. Zari stond zelfs met 5-0 voor in de zevende game, met service met hand en tand, en nummer één op de wereldranglijst. Hij bevond zich met drie breakpunten in de 8e.

Om in de set te blijven, serveerde de Griek voor de eerste keer in de wedstrijd, was zeer solide en verdiende vervolgens twee breakpoints om de opslag van Jary te breken. De Chileen vond oplossingen en stuurde de Griekse tennisser voor de tweede keer naar service met als doel in de set te blijven (6-5). In de 12e game kreeg Tsitsipas verschillende gemakkelijke punten tegen, Zari bracht de set gelijk en de kwalificatie werd beslist in de derde en laatste set.

Hij had het momentum aan zijn kant en Jarry was van streek

De beslisser begon met goede voortekenen voor Stefanos Tsitsipas, die brak in de derde game (2-1). Natuurlijk was de reactie van Zary onmiddellijk, want hij stopte om er 3-2 van te maken.

Beide tennissers hielden vervolgens hun opslag vast en de stand bereikte 4-4. Daar kwam Chili weer op voorsprong (5-4) en werkte Chitsipaz verder in de wedstrijd. Zari had al vroeg een drievoudig matchpunt, maar de Griek brak het. Natuurlijk was de nummer 55 van de wereld op het vierde matchpoint meedogenloos en sloot de set af (6-4), waarmee hij de kwalificatie voor de halve finales vierde.