Huatso: “Panathinaikos is een achtbaan

De 28-jarige power forward uit Madrid werd door AS vastgehouden voorafgaand aan de start van de pre-Olympische Spelen, waar Spanje speelt voor een ticket naar Parijs 2024.

Hoe voel je je na zo’n lang seizoen? Je moet gerust hebben…

Lees ook…

PAO: Lorenzo Brown's eerste rapport!  Uitdrukking voor Huatso - Ataman vergoddelijkt

Rustend, ik rustte een beetje, ja, maar er waren momenten van materiële viering, en we zijn weer in de strijd. Ik wil het heel graag.

Hoe zie jij de pre-Olympische Spelen?

Spanning. Als iets nieuws, een nieuwe gebeurtenis. Als een andere bakervaring. We zullen proberen afscheid te nemen van Rudy en het goed te doen voor Spanje, voor het team. Dit zijn de doelen.


Wil jij gemotiveerd zijn om te strijden om Rudy’s zesde Olympische Spelen te bereiken?

Ja ja natuurlijk. Hij was een steunpilaar gedurende al de jaren dat ik in het nationale team zat. Hij is onze kapitein. Ik hou heel veel van hem en ik respecteer hem heel veel. Ik wens altijd het beste voor hem, hij was de basis voor mij. Het was de beste manier om zijn leven te beëindigen.

Hoe zou jij jouw seizoen bij Panathinaikos omschrijven?

Een achtbaan, dat zeker. Vol gevoelens en ervaringen. Speel goed, speel slecht. van blessures. Zeer moeilijke tijden, vooral in het begin. Toen probeerde ik mijn plek, mijn rol te vinden. En dan: succes. Het is belangrijk om te spelen en te winnen. Om de EuroLeague te winnen hadden we al zoveel jaren niet meer gewonnen, daar is het team voor gebouwd. En over het winnen van het kampioenschap en hoe we dat hebben gedaan. Daar was het een epische ervaring: een 2-0 nederlaag met een comeback die al jaren niet meer werd gezien. Ik denk niet dat een dergelijk incident ooit in Panathinaiko heeft plaatsgevonden.

En geniet vooral van elk moment. Ik heb veel gedaan. Wij bij OAKA hebben het gedaan bij elk feest, bij elk spel, bij elk geheel. Naar Berlijn gaan (speelde in de laatste vier) en het gevoel dat we thuis speelden was ongelooflijk. Met mijn familie, mijn vrienden, die er elk moment waren. Ik voelde me elk moment van het seizoen erg gesteund en trots op mezelf en gaf nooit op: toen de blessure zich voordeed, heb ik me urenlang voorbereid op de goede tijden en ben ik hard blijven trainen.


READ  Het land kondigde de grootste inbeslagname van cocaïne in zijn geschiedenis aan

Grieks basketbal is speciaal, toch?

Ja, ik ben naar de wereldfinales geweest, de Europese finales, de NBA Playoffs… Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik kon het niet eens geloven op de dag dat ik het ondertekende. Vanaf de aankomst op het vliegveld waar ongeveer 5.000-10.000 mensen op mij wachtten, tot de eerste derby die we met Olympiakos wonnen. Behandeld in elk restaurant, elk café, op straat, bij de verkeerslichten… en bovendien leken we op Griekse goden. Het is een gelijkspel, want als je verliest, ben je de vijand. Het is goed als je wint, maar wees voorzichtig als je verliest. Dus nu bevinden we ons in dat moment van vreugde, als goden.

Winnen voor de Grieken is een van de dingen waar ik het meest trots op ben, en dat ben ik nog steeds, en ik heb deze naam op de zevende Euroleague gezet die ze hebben. Daar, als je ze eenmaal hebt gemaakt, herinneren ze je voor het leven. Als je de tribunes betreedt en de Six Flags ziet, herinnert iedereen zich je, iedereen weet hoe ze heten, welke sterren ze zijn, hoe ze hebben gewonnen. Zevende worden is een levenslange historische aangelegenheid. Ik ben erg trots op het seizoen dat ik heb gehad en ik kijk uit naar volgend seizoen.

Voel je je te gestresst? Je kwam in een team terecht in Revolution, met Ataman op de bank, de verwachtingen waren groot, en na je ontvangst in Athene ging je als een held ten onder…

READ  Bewijs van misdaad met voorbedachten rade

Nee, er is geen druk, want dit is een plan om de Euroleague te winnen. Als we die niet hadden gewonnen of de Griekse competitie niet hadden gewonnen, zouden we meer druk hebben gevoeld omdat we een titel nodig hadden. We begonnen met het verliezen van de Super Cup en de Cup en natuurlijk wisten we dat we de Euroleague en het kampioenschap moesten winnen. Naar de Final Four gaan was een goed seizoen, maar je hebt niets aangeraakt. De Final Four is het moeilijkste wat je kunt doen, en dat is iets om trots op te zijn. De EuroLeague was dit seizoen erg competitief en het is elk jaar erg moeilijk om deze te bereiken. Daarom kijk ik erg uit naar volgend jaar om te vechten om opnieuw te voelen wat ik voelde in Berlijn. Twee spelletjes, gevoelens…

Volgend jaar, met Lorenzo Brown. Niet zo makkelijk…

zo blij! Hij is een geweldige speler, een van de beste spelers in Europa. Hij domineert het spel. Zij (Maccabi) stonden op het punt ons knock-out te slaan in OAKA op de vijfde plaats. Natuurlijk had hij meer teamgenoten, maar de andere ster, Baldwin, raakte geblesseerd. En hij domineerde. Bovendien was hij een geweldige collega, een geweldige vriend. Ik ben erg blij om hem in mijn team te hebben. We hebben grote sterren, dus we moeten zien hoe we spelen en uiteraard kan niet iedereen bowlen. Je zult je moeten aanpassen, maar het is een geweldige ondertekening. Met Facundo Campacho hebben we een van de twee beste point guards in de EuroLeague.


Heb je ooit spijt gehad in de NBA?

helemaal niet. Ik ben niet iemand die er spijt van krijgt. Ook als er iets misgaat, blessures of slechte tijden. Of ga naar een groep en voel je niet lekker. Alles is ervaring. Alles heeft mij tot een persoon en een speler gemaakt. En ik heb nergens spijt van. Ik heb geweldige momenten gehad in de NBA, de droom van elke speler. Je moet zo lang mogelijk blijven. Mijn broer en ik leefden een kinderdroom.

READ  "Kick" voor Willem Dafoe's Passion en Giannis Niaros - "Oh, You Mal@@@"

Het is moeilijk omdat het een competitieve competitie is met elk jaar zestig nieuwe spelers die binnenkomen en zestig vertrekken, en niemand gaat ons zeven jaar in de NBA afnemen. Jaar na jaar zijn, vechten, concurreren. Onderwijs. Zelfs als je niet speelt, oefen meer. Het contract verdienen, het minimum, de ruimte… Ik ben erg trots op hoe we hebben gevochten om onze droom waar te maken: om in de NBA te staan. Laten we nu naar de Euroleague gaan, concurreren en genieten van basketbal, wat ik denk dat we verdienen. En geniet van de minuten, hoe je verbetert. Wij zijn hier om te spelen en te concurreren.

Wanneer kom je terug naar Estudiantes?

Ik wil daar met pensioen gaan. Hopelijk blijven ze in de ACP, anders ga ik naar de competitie waarin ze spelen en proberen ze te promoveren. Ik wil ongeveer twee, drie jaar doorbrengen voordat ik met pensioen ga en alle liefde teruggeven. Ja, ik wil bij de mensen zijn die mij van basketbal hebben laten houden, allemaal verantwoordelijke mensen die weten wie ze zijn. Ik denk niet dat Estudiantes het de afgelopen jaren goed hebben gedaan, maar ze staan ​​op het punt terug te keren naar waar ze verdienen, namelijk de ACB. Ik zal altijd een fan en liefhebber van Estudiantes blijven vanwege hun cultuur en hun fans. Ik zal altijd ‘gek’ zijn. Ik wil daar mijn carrière afmaken en ze de afgelopen jaren laten genieten van mijn basketbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *