Clooney tegen Biden: ‘Ik hou van je, maar…’

De Amerikaanse president blijft van binnenuit ‘overwinningen’ behalen Joe BidenNa de voormalige voorzitter van de Tweede Kamer en jarenlang zijn partner Nancy PelosiActeur, regisseur en producer George Clooney, een van de topdonoren van de Democratische Partij, heeft de Amerikaanse president opgeroepen zich terug te trekken uit de race voor de presidentsverkiezingen van november. Gezondheid.

vorig Zijn rampzalige optreden in het junidebatNu de Democratische Partij verdeeld is over Donald Trump, worden de twijfels en zorgen bevestigd over de vraag of Joe Biden een tweede termijn van vier jaar verdient.

met In het opinieartikel De New York TimesDe Amerikaanse acteur, een fervent democraat die actief is geweest in het inzamelen van geld voor de partij, schreef dat hij van Joe Biden houdt ‘maar we hebben een nieuwe kandidaat nodig’.

“Ik ben een levenslange democraat – en ik verontschuldig me er niet voor. Ik ben trots op waar mijn partij voor staat en waar zij voor staat. Als onderdeel van mijn deelname aan het democratische proces en ter ondersteuning van de door mij gekozen kandidaat, heb ik Ik heb de grootste fondsenwervers in de geschiedenis van mijn partij geleid, Barack Obama in 2012. Hillary Clinton in 2016.” .Joe Biden in 2020. Vorige maand was ik medeorganisator van de grootste inzamelingsactie van alle Democratische kandidaten voor de herverkiezing van president Biden.. ‘Ik zeg dit allemaal om uit te drukken hoeveel ik in dit proces geloof en hoe diepgaand ik denk dat dit moment is’, zei Clooney aan het begin van zijn essay, en somt vervolgens zijn redenen op om van de huidige president te houden.

‘Ik hou van Joe Biden. Als senator. Als vice-president, als president. Ik beschouw hem als mijn vriend, ik vertrouw hem. Ik vertrouw zijn karakter. Ik vertrouw zijn ethiek. In de afgelopen vier jaar heeft hij veel van de veldslagen gewonnen die hij heeft gewonnen. geconfronteerd.

Maar het enige gevecht dat hij niet kan winnen, is de strijd tegen de klok. Niemand van ons kan dat. Het doet me pijn om het te zeggen, maar de Joe Biden met wie ik drie weken geleden bij het liefdadigheidsevenement was, is niet de Joe “Big F-ing Deal” Biden van 2010. Hij is niet eens Joe Biden van 2020. Dezelfde man die we allemaal in het debat zagen.

Gerelateerd artikel

Was hij moe? Ja. Is hij verkouden? Misschien. Maar onze partijleiders moeten ophouden te zeggen dat 51 miljoen mensen niet zagen wat wij zagen. We zijn allemaal te bang voor het vooruitzicht van een tweede Trump-termijn, omdat we ervoor hebben gekozen elk waarschuwingssignaal te negeren. Het interview met George Stephanopoulos versterkte wat we vorige week zagen. Als Democraten houden we elke keer als we een president zien die we respecteren collectief onze adem in of zetten we het volume zachter, stappen we weg van de Air Force One of wenden we ons tot de microfoon om een ​​vrijzinnige vraag te beantwoorden”, aldus Clooney.

En hij vraagt ​​zich af: “Is het eerlijk om hierop te wijzen? Het zou zo moeten zijn. Het gaat om de leeftijd. Niks anders. Maar er kan niets veranderd worden. Met deze president gaan we in november niet winnen. Bovendien zullen we het Huis van Afgevaardigden niet winnen en zullen we de Senaat verliezen. Het is niet alleen mijn mening, het is de mening van elke senator, congreslid en gouverneur met wie ik persoonlijk heb gesproken. Met iedereen, ongeacht wat ze in het openbaar zeggen.”

READ  Aichmes Zouro na de nederlaag van AEK tegen Prometheus

“We willen praten over hoe de Republikeinse Partij alle macht en alle attributen heeft gegeven aan Ronald Reagan en George W. Bush, maar aan één persoon die het presidentschap wil behouden, en nog steeds aan de meeste leden van het Congres. We moeten wachten en kijk of de dam breekt. Maar de barrière is doorbroken. We kunnen onze kop in het zand steken en bidden voor een wonder in november, of de waarheid vertellen“, zei hij in een ander deel van de toespraak gepubliceerd in de NYT, en “Democratische top (…), senatoren, leden van het Huis van Afgevaardigden en andere kandidaten die in november het risico lopen te worden verslagen, moeten deze president vragen vrijwillig met pensioen te gaan “.

Aan het einde van zijn essay beschreef George Clooney de democratie als een ‘puinhoop’, maar benadrukte hij dat de korte periode tot de verkiezingsdag ‘ons de kans geeft om de toekomst te laten zien zonder de vele negatieve campagnes die gepaard gaan met deze belachelijk lange en dure voorverkiezingen. periodes.” Nu we zojuist hebben gezien hoe de ongeveer tweehonderd Franse kandidaten hun persoonlijke ambities in de wacht hebben gezet om hun democratie te redden van extreemrechts, zal het een opwindende tijd zijn voor de democratie.“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *