Antetokounmpo: ‘Ik wilde al van kleins af aan op de Olympische Spelen spelen – het zou een eer zijn om vaandeldrager te zijn’

Met Giannis Antetokounmpo als de onbetwiste leider versloeg Griekenland Kroatië in de finale van het pre-olympische toernooi om de algemene kwalificatie voor de Olympische Spelen veilig te stellen.

De “Greek Freak” was op de persconferentie, waar hij sprak over de trend van het nationale team, deelname aan het beste evenement in alle sporten, maar de mogelijkheid dat hij een van de vaandeldragers van de taak zal zijn.

Giannis Antetokounmpo rapporteert:

“Ik ben zeer gelukkig. Het hele team, mijn teamgenoten, coaches, staf, iedereen was zeer attent. We hebben bereikt wat we al jaren niet meer hebben bereikt. Wij kregen de kans om het bij ons thuis te doen. We weten dat we vier finales voor de boeg hebben en dat we gefocust zijn op onszelf en niet op de tegenstander. Ik ben zo blij dat we eindelijk naar de Olympische Spelen gaan.

De teamsfeer is geweldig, iedereen kent zijn rol, we hebben een leider in de persoon van coach Spanoulis, die ons vuur en tactiek geeft. De beste atleten nemen deel aan de Olympische Spelen. We hebben niets te verliezen, we gaan alles geven wat we hebben, en we zullen de resultaten zien. Maar we hebben een geweldig team en ik geloof dat we iets groots kunnen bereiken.

De wereld is ongelooflijk. Je kunt geen beter script schrijven dan dat van vandaag. Mijn idool is om ons naar de overwinning te leiden, om zulke geweldige teamgenoten te hebben die iets onvergetelijks wilden bereiken… om thuis, je familie, de wereld, de ooievaars te winnen… het is een ongelooflijk gevoel en dat hebben we. We zullen in onze gedachten en op de Olympische Spelen ons best doen. Ik wil niet slecht praten over andere coaches, we hadden goede coaches en ik respecteer ze.

READ  Morgen zeer groot brandgevaar in Attica en 9 andere gebieden

Coach Spanoulis is een winnaar en dat wordt niet geleerd. Hij liep met ons mee op training, je kon hem een ​​trui geven en hij speelde met ons. Hij weet ook dat ik niet opschep en dat we allemaal alles geven. We geven allemaal het beste van onszelf met een winnaarsmentaliteit. We weten niet met wie we spelen als het om de productie gaat. Ik dacht alleen maar aan mijn team. Als je je goed en goed voorbereidt, kun je ze allemaal verslaan. We zullen ons goed voorbereiden en naar de Olympische Spelen gaan om ons best te doen.

In 2022 speelde ik voor het laatst voor het nationale team. Ik raakte in 2023 geblesseerd en wilde vanaf mijn kindertijd altijd al meedoen aan de Olympische Spelen. Het betekent veel voor me. We verloren de Olympische Spelen van vóór 2016 en die herinnering bleef in mijn hoofd hangen. Ik zei tegen mijn vrouw toen dat ze dezelfde kleding moest dragen, deze maakt je sterk. Ik word mentaal en fysiek sterker. Voor mij betekent deze kwalificatie iets voor mij en ons land. Dit is onze eerste missie, maar ik hoop dat we de volgende ook kunnen volbrengen.

Onder de beste atleten zou het een eer zijn om vaandeldrager te zijn op de Olympische Spelen. Als ik de vaandeldrager ben, is dat prima, zo niet… nou. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van een goed team. Ik hoop dat ik gezond blijf en probeer iets te laten gebeuren. Genieten van elk moment.

READ  De Griekse aandelenmarkt is hier

Het is een heel ander spel dan de NBA. In Amerika kun je meer van je individuele talent laten zien, hier zijn meer trucjes. Je wilt winnen, dat is het belangrijkste. Je moet je aanpassen en de beste spelers ter wereld doen dat, zij passen zich aan. In het FIBA-spel moet je geduldiger zijn en het spel op je pad laten komen.

Winnen is het allerbelangrijkste. Ik wil mijn teams helpen winnen. Ik wil niet discrimineren. Thanasis sprong met zijn laarzen aan zijn voeten. Hij maakt deel uit van ons team en was elke dag bij ons. Hij is een leider. Ik heb niet zoveel vertrouwen in de medaille als hij. Ik ga stap voor stap, ik wil niet praten over medailles en titels. De laatste keer dat we naar de Olympische Spelen gingen was in 2008.

Ik heb nog steeds een vuur in mij, misschien zelfs groter, om te bewijzen dat ik het in een goede positie kan doen. Ik wil een rolmodel zijn voor de hele wereld en voor mijn kinderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *